بدون شک می دانید که اگر بخواهید تا همانند یک معامله گر کارکشته و حرفه ای ترید کنید، نیاز به تحلیل و تجزیه بازار های مالی دارید.
هیچ راه میانبری برای اجرای معاملات سود ده و موفق وجود ندارد. شما باید بر بازار مسلط باشید و قادر باشید تا با استفاده از اعداد ارقام چارت ها و خبرهای پیرامون، بازار را و روند را پیش بینی کنید.
تنها در صورتی موفق خواهید بود که همراه با آموزش و فراگیری نحوه ی معاملات به تسلط کافی در زمینه ی تحلیل در بازارهای مالی نیز دست پیدا کنید.
به عنوان فردی که در بازارهای مالی فعالیت می کنید باید از تاثیر ورود و خروج نقدینگی در روند بازار اطلاع داشته باشید.
در واقع شما با استفاده از تحلیل هایی که انجام میدهید و همچنین استراتژی های معاملاتی خود وارد بازار می شوید.
روش های تحلیلی بسیار متفاوتی در بازار فارکس و ارز دیجیتال وجود دارد که در این مقاله به توضیحات پیرامون هریک از آنها می پردازیم.
انواع تحلیل در بازار فارکس و ارز دیجیتال چیست؟
در مبحث فارکس و ارزهای دیجیتال روش های فوق العاده متنوعی برای تحلیل بازار وجود دارد که میتوانید از آن ها استفاده کنید.
اما پایه ی تمامی این تحلیل ها بر اساس تحلیل های تکنیکال، فاندامنتال و سنتیمنتال می باشد.
شما به عنوان یک معامله گر، پیش از ورود به بازار و سرمایه گذاری باید موقعیت جفت ارزها و یا هر دارایی دیگری که را قصد معامله بر روی آن را دارید بررسی کنید و روند آن را پیش بینی کنید.
با استفاده از سه روش تحیلی که بالاتر منشن کردیم و همچنین روش های مدرنی که جلوتر توضیح میدهیم میتوانید بر بازار با تسلط فوق العاده بالایی معاملات خود را اجرا کنید.
روش تحلیلی فاندامنتال Fundamental Analysis
تحلیل فاندامنتال یا تحلیل بنیادی در بازارهای مالی، به معنای درک و به دست آوردن ارزش ذاتی و واقعی هر دارایی میباشد. این مورد در خصوص تمامی دارایی های قابل معامله در فارکس و به خصوص جفت ارزها بسیار حیاتی میباشد.
هدف از تحلیل بنیادی پیش بینی قیمت و مسیر پیش روی آن دارایی میباشد. اساس تحلیل بنیادی بر مبنای شرایط کلی اقتصاد دنیا، نرخ اشتغال، نرخ بهره، تولید ناخالص داخلی و عوامل این چنینی می باشد.
به صورت کلی تحلیل فاندامنتال فاکتورهای حیاتی و کلیدی تاثیرگذار بر قیمت های بازارهای مالی را پوشش میدهد.
تحلیل بنیادی به صورت پیش فرض، تصور را بر این میگیرد که قیمت یک دارایی احتمالا با ارزش واقعی آن متفاوت میباشد.
به همین دلیل، ممکن است بازار ها یک دارایی را در کوتاه مدت به صورت اشتباه قیمت گذاری کنند. اما تحلیلگران فاندامنتال بر این باورند که قیمت ها در نهایت به ارزش و قیمت واقعی خود باز میگردند.
هدف نهایی تحلیل بنیادی، پیش بینی قیمت واقعی دارایی، مقایسه ی آن با قیمت های فعلی و پیدا کردن زمان ورود مناسب به بازار است.
این دقیقا تفاوت تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال را نمایش میدهد. در تحلیل تکنیکال توجه زیادی به قیمت فعلی وجود ندارد، اما در تحلیل فاندامنتال تمرکز اصلی بر روی قیمت در حال حاضر دارایی میباشد.
اصول و روش تحلیل بنیادی در فارکس
تحلیل فاندامنتال در فارکس تنها به بررسی و مقایسه ی داده های یک شاخص محدود نمیش شود. تئوری های بسیار زیادی وجود دارد که در تحلیل فاندامنتال دخیل هستند و سعی بر این دارند تا آن ها را در کنار هم قرار دهند و چارچوبی برای مقایسه ی آن ها ایجاد کنند.
نکته ی کلیدی بسیار مهم
به احتمال زیاد متوجه شده اید که از دید عملی یک تریدر معمولی فارکس، اخبار هستند که سبب حرکت بازار میشوند. همچنین چندین شاخص اقتصادی نیز وجود دارد که متخصصان بازار برای بررسی سلامت اقتصاد کلی بازار آن ها را بررسی میکنند.
اطلاعات مربوط به این شاخص ها در در گزارش های خبری و اقتصادی ارائه میشود. ارائه این گزارش ها بسته به نوع شاخص به صورت هفتگی، ماهانه و یا به صورت فصلی میباشد.
بهترین ابزار مشاهده ی مهم ترین اخبار و رویدادهای بازار مالی تقویم اقتصادی (Economic Calendar ) می باشد.
در تحلیل تکنیکال قیمت های جدید در هر لحظه در نمودار نمایش داده میشوند، اما در شاخص های بنیادی یا فاندامنتال حداکثر هفته ای یک بار این اتفاق می افتد.
شاخص های اقتصادی تاثیرگذار بر تحلیل فاندامنتال فارکس
تغییر در داده های اقتصادی مسبب تغییر در وضعیت اقتصادی یک کشور میشود و متعاقبا بر ارزش پول آن کشور تاثیر خواهد گذاشت. تحلیل فاندامنتال نیز به همین صورت، پله پله شرایط را پیش بینی میکند.
ایده ی کلی و نهایی در تحلیل فاندامنتال
سه فاکتور مهم و تعیین کننده در تحلیل فاندامنتال فارکس، نرخ بهره، تورم و تولید ناخالصی داخلی هستند.
البته که عوامل مهم دیگری مانند میزان خرده فروشی، تراز معاملاتی، جریان سرمایه و ارزش اوراق قرضه و عوامل کلان اقتصادی دیگر نیز بر تحلیل فاندامنتال موثر هستند، اما قابل مقایسه با سه فاکتور بالا نمی باشند.
برای آن که بتوانید تحلیل فاندامنتال را به بخشی از استراتژی خود تبدیل کنید و حرکات بازار را با دید بسیار وسیع تری پیش بینی کنید باید یاد بگیرید که چگونه اخبار و داده های مهم اقتصادی را رصد و دنبال کنید.
مزایای تحلیل فاندامنتال چیست؟ چرا تحلیل بنیادی؟
- این نوع از تحلیل به شما نشان می دهد که به چه دلیل بازار به سمت بالا/پایین حرکت می کند.
- زمانی که از ترکیب تحلیل فاندامنتال با تحلیل تکنیکال استفاده می کنید، می توانید روند های بلند مدت را شناسایی کنید.
معایب تحلیل فاندامنتال چیست؟ چرا نباید از تحلیل بنیادی استفاده کنم ؟
- ابزار های بسیار زیادی برای تحلیل تکنیکال وجود دارد، برخی از این ابزار ها بر روی یک شاخص مشترک اطلاعات خوبی را نمایش میدهند و برخی دیگر بر روی همین شاخص، اطلاعات متضادی را نمایش می دهند. بنابر این ممکن است که باعث سردرگمی شود.
- به عنوان یک انسان، قادر نیستید تا همه ی اخبار منتشر شده در دنیا را بررسی کنید.
- فقط به این دلیل که با استفاده از تحلیل تکنیکال به نتیجه ای رسیده اید، به این معنا نیست که نتیجه گیری شما کاملا درست است.
به عنوان مثال، اگر داده های اقتصادی ایالات متحده ی امریکا ضعیف باشد، نمی توانید پیش بینی کنید که دلار آمریکا نیز ضعیف میشود. ممکن است ارزهای دیگر نیز ضعیف باشند و تریدر ها به دلار آمریکا روی بیاورند و همین امر سبب شود تا دلار آمریکا قدرتمند تر شود. - برای آن که بر روی انتشار اخبار و داده های اقتصادی مختلف تسلط کافی داشته باشید تا بتوانید به درستی از آن ها نتیجه گیری کنید نیاز به تجربه و زمان طولانی دارید.
فاکتورهای حیاتی و مهم در تحلیل تکنیکال
منابعی که در دسترس معامله گران بنیادی وجود دارد، بسیار گسترده و متنوع هستند. در میان این منابع، برخی از آن ها مهم تر هستند.
گزارش های بانک مرکزی:
بانک ها می توانند سبب ایجاد نوسانات قابل توجهی در بازارهای مختلف شوند. مهم ترین اقدام این گزارش ها تاثیر بر کاهش و یا افزایش نرخ بهره می باشد. این کاهش و یا افزایش میتواند تاثیر زیادی بر روی بازارهای مختلف مانند ارزها، سهام، شاخص ها و … داشته باشد.
در کنار گزارشهای بانک مرکزی، تحلیلگران، سیاست های پولی جدید ( تغییر موضع بانک های مرکزی در آینده نزدیک)، ارزیابی ارزها، تغییرات مربوط به پرسنل و .. را نیز بررسی میکنند.
داده های اقتصادی
به صورت کلی، هر دارایی وابسته به اقتصاد بزرگتر خودش میباشد. بنابراین تریدرهای فاندامنتال به دنبال علائم و نشانه هایی برای اقتصاد در حال رشد یا رکود هستند.
شاخص اصلی رشد اقتصاد، gross domestic product (تولید ناخالصی داخلی) میباشد که مشخص کننده ی مجموع کالا و خدمات تولید شده در اقتصاد را بررسی و محاسبه میکند.
تورم
از مهم ترین فاکتورهای اقتصادی هر کشور، تورم آن کشور است. زمانی که قدرت خرید یک ارز کاهش پیدا میکند و بانک های مرکزی وظیفه ی کنترل آن را بر عهده دارند تورم اتفاق می افتد.
تنها تاثیر تورم بر فارکس نیست. تمامی بازارها مانند اوراق قرضه، کالا، سهام و شاخص ها نیز تحت تاثیر نوسانات مربوط به تورم هستند.