preloader

فیبوناچی

فهرست مطالب

زمان مطالعه:
دسته بندی:
سطح آموزش:
تاریخ انتشار:
فیبوناچی

آشنایی با فیبوناچی وکاربرد آن در فارکس

بعلاوه کاربرد در خطوط روند و نحوه عملکرد در تعیین حد ضرر فارکس

یکی از شاخص های تکنیکال برای پیش بینی حرکت های آتی در بازار سهام، دنباله فیبوناچی است. پس بیایید با هم بررسی کنیم که دنباله فیبوناچی به چه صورت کار می کند:

دنباله فیبوناچی در واقع دنباله ای از اعداد می باشد که در قرن 13 توسط یک ریاضیدان ایتالیایی به نام لئوناردو فیبوناچی محاسبه شده است. دنباله ی فیبوناچی به صورت زیر میباشد:

1,1,2,3,5,8,13,21,34,55,89,144,233, etc.

در ابن دنباله، هر عدد مجموع خودش و عدد قبل از آن میباشد.

اگر بخواهیم مثالی بزنیم، عدد 55 را در نظر بگیرید. 55 مجموع 21 و 34 است. موزد دیگر درباره ی این دنباله این است که زمانی که ما هر عدد دنباله را بر عدد قبلی تقسیم میکنیم، نسبت آن همیشه معادل با حدود 1.618 می باشد که به آن نسبت طلایی می گویند.

نسبت طلایی (1.618) در طبیعت نشان دهنده ی کمال میباشد.

این نسبت طلایی با بازار سهام نیز مرتبط است و به صورت مداوم اصلاحات و سطوح هدف را اعمال می کند.

استفاده از فیبوناچی در بازار سهام و فارکس برای دستیابی به درصد رشد، تایید حرکت روند و …. میباشد.

در این دنباله توالی درصد جداگانه ای نیز وجود دارد که به صورت زیر میباشد:

  • n2/n3 = 61.8%
  • n2/n4 = 38.2%
  • n2/n5 = 23.6%

پس از آن این دنباله به عنوان نقطه ی میانی،  50% را اضافه می کند و معکوس این عدد ها را نیز در پایان اضافه می کند.

در این صورت 76.4% را خواهیم داشت. این اعداد در اصلاح فیبوناچی و نسبت ها استفاده می شوند.

شاخص فیبوناچی‎‎‌ در بازار فارکس

همانطور که اشاره کردیم، استفاده از اندیکاتورهای فیبوناچی در بازار سهام بسیار گسترده است. به طور مثال، اگر شما سهامی را با قیمت 100 دلار خریداری کرده باشید و آن را ضرب در این نسبت کنید،شما به سطح 61.1 میرسید که احتمالا توقف ضرر مناسبی خواهد بود.

زمانی که قیمت سهام در نسبت ضرب می شود، اطلاعات مفیدی را در محدوده ی هدف، توقف ضرر و نقطه ی ورود برای ترید به ما می دهد. در معاملات سهام  فارکس، شاخص های فیبوناچی نسبت ها را به ما نشان می دهند. این نسبت ها ماند 61.8 درصد، 38.2 درصد و 23.6 درصد، برای تعیین درجه ی بالقوه اصلاح به فروشنده کمک می کند.

معامله گر می تواند از این نسبت ها برای شناسایی موقعیت های ترید استفاده کند. شاخص فیبوناچی به دو بخش تقسیم میشود. یک بخش با نام اندیکاتور اصلاح فیبوناچی و بخش دیگر با نام اندیکاتور نسبت فیبوناچی شناخته میشود. هر کدام از این قسمت ها را با جزییات توضیح می دهیم.

با بررسی و شناخت نسبت های فیبوناچی، میدانیم که خطوط افقی برای سطوح مقاومت و نقاط بالقوه تعریف و استفاده می شوند.

اصلاحات فیبوناچی برای ترسیم خطوط، کلاسه بندی آستانه ی تنش، منطقه ی سیگنال حد ضررو مشخص کردن محدوده قیمت هدف، به صورت وسیعی توسط معامله گران استفاده می شود.

اگر شما بخواهید تا اصلاح فیبوناچی را در چارت مشخص کنید، نیاز است تا فاصله ی عمودی مابین دو نقطه رادیکال در نمودار را به نسبت های ذکر شده یعنی، 23.6 درصد، 38.2 درصد، 50 درصد، 61.8 درصد و 100 درصد تقسیم کنید.

فیبوناچی

اندیکاتور اصلاحات فیبوناچی نیز همانند سایر ابزارهای معاملاتی در دنیا دارای محدودیت هایی هستند. اما آن ها به صورت معمول به صورت ترکیب با سایر شاخص های تکنیکال استفاده می شوند و همین امر باعث می شود تا ابزار مناسب و فوق العاده کاربردی برای معاملات باشد. به صورت کلی، نسبت های فیبوناچی نقشی نامحسوس در بازار سهام دارند، همانطور که در طبیعت نیز همین نقش را ایفا می کنند.

تریدر هایی که بیشتر با ابزار تکنیکال معامله می کنند، از این نسبت ها برای شناسایی نقاط اساسی و حرکت بازار و همچنین شناسایی نقاطی که بازار معکوس می شود استفاده می کنند.

این دسته از اندیکاتورهای فیبوناچی از محبوب ترین متدهای معاملاتی فیبوناچی می باشند. یکی از دلایل  محبوبیت آن ها تطبیق پذیری ساده و کاربرد آن ها در کنار هر ابزار دیگری برای معاملات است.این اندیکاتورها می توانند در کشیدن خطوط حمایت و مقاومت و برای موقعیت های توقف ضرر و تعیین قیمت هدف استفاده شوند.

این نسبت ها حتی برای تکنیک اصلی در معاملات تکنیکال نیز کاربرد دارند.

هر کدام از سطوح با یکی از نسبت های بالا همبستگی دارد که نشان می دهد که چه مقدار از تغییر قبلی از بازار اصلاح شده است. به احتمال زیاد الگوی قبلی تکرار خواهد شد. با این وجود قیمت  بازار نیز به یکی از نسبت های اشاره شده در بالا اصلاح میشود. بیشتر پلتفرم های معاملاتی نرم افزارهایی را  دارند که به صورت اتوماتیک خطوط افقی را در نمودار می کشد.شما می بایست به طرز تغییر حرکت بازار در زمان رسیدن به سطوح حمایت و مقاومت دقت داشته باشید.

در کنار تمامی موارد ذکر شده، اصلاحات فیبوناچی، نقص های فلسفی و همچنین تکنولوژیکی خاصی هم دارند که لازم است تا معامله گران به آن ها توجه کنند.

به طور مثال، نظریه بنیادی هر ابزار فیبوناچی یک پارادوکس محاسباتی است که منطقی پشت آن وجود ندارد.

درصد ها، کلاسه بندی آن، فرمول های دنباله فیبوناچی تماما نتیجه ی یک محاسبات ریاضی هستند. اما این به این معنی نیست که معاملات با اندیکاتورهای فیبوناچی کارامد نیست، اما باید تمامی موارد مربوط به آن را در نظر داشته باشید. علاوه بر موارد بالا، زمانی که شما با اندیکاتورهای فیبوناچی ترید می کنید، ممکن است این شاخص ها به شما فقط  تغییرات بالقوه، تحریفات و یا روند مخالف و برگشتی را نمایش دهند.

این روش در تایید کردن سایر پارامترها مشکل دارد و قابلیت تشخیص سریع سیگنال های مثبت و یا ضعیف را ندارد.

در واقع اندیکاتورهای فیبوناچی هم میتوانند همان مشکلاتی را که سایر شاخص های تکنیکال مانند الیوت دارد را داشته باشند.

با این حال، این نکته را در نظر داشته باشید که بسیاری از معامله گران استفاده از اندیکاتور فیبوناچی را در معاملات سهام بسیار کارآمد و کمک کننده میدانند.

ایده ی اصلی این اندیکاتورها این است که آن ها را در ترکیب با سایر شاخص های فنی استفاده کنیم، با این کار شانس موفقی معاملات بیشتر می شود و همچنین استراتژی کارآمد تری را خواهید داشت.

نسبت های فیبوناچی

همانطور که در بالا نیز مطرح شد، در برخی از معاملات سهام میتوانید از اندیکاتور فیبوناچی استفاده کنید. دنباله ی فیبوناچی توسط ریاضیدان  لئوناردو فیبوناچی در قرون وسطی کشف شد. دنباله ی پیوسته ای که در طبیعت نیز به کمال می رسد. نسبت های فیبوناچی نشان دهنده ی روابط بین اعداد می باشد و که شامل 23.6٪، 38.2٪، 50٪، 61.8٪ و 100٪ می باشد و سپس این نسبت ها به ترتیب تکرار می شوند.

ترکیبی که این اعداد تشکیل داده اند بسیار شگفت انگیز است و سبب می شود تا تریدر ها تصمیمات منطقی تری را در معاملات خود داشته باشند.

استفاده از نسبت های فیبوناچی، این امکان را به معامله گران می دهد تا تغییرات قیمت در بازار آتی در معاملات سهام را پیش بینی کنند.

بیایید تصور کنیم که قیمت سهامی در حدود 100 دلار برآورد شده است. بنا به دلایلی، قیمت این سهام صعود کرد و 38.2% بالاتر از قیمت پیشین شد. حال، اگر قیمت  50%  رشد کند، رشد بعدی قیمت در 61.8 درصد بسیار بالا خواهد بود.

در این صورت، اگر قیمت طبق سناریوی پیش بینی شده بالا برود، احتمال افزایش قیمت تا 100% نیز بالاتر است.

نکات کلیدی در معاملات با شاخص‌های فیبوناچی

یکی از اندیکاتورهای فنی برای معاملات سهام، شاخص های فیبوناچی است که با استفاده از ان ها می توان حرکات آینده ی بازار را پیش بینی کرد. هر عدد دنباله، مجموع اعداد قبل از آن و خود میباشد. به طور مثال 55 مجموع 21 و 34 است. موزد دیگر درباره ی این دنباله این است که زمانی که ما هر عدد دنباله را بر عدد قبلی تقسیم میکنیم، نسبت آن همیشه معادل با حدود 1.618 می باشد که به آن نسبت طلایی می گویند.

نسبت طلایی (1.618) در طبیعت نشان دهنده ی کمال میباشد. این نسبت طلایی با بازار سهام نیز مرتبط است و به صورت مداوم اصلاحات و سطوح هدف را اعمال می کند.

سوالات متداول در زمینه ی شاخص های فیبوناچی

میزان دقت شاخص های فیبوناچی چقدر است؟

نمیتوان گفت که شاخص های فیبوناچی 100 درصد دقیق هستند، اما سبب میشوند تا ریسک بازار سهام بدون فیلتر کاهش پیدا کند. با ترکیب شاخص فیبوناچی با سایر شاخص های فنی می توان دقت معاملات را برای ترید های کوتاه مدت بسیار بالا برد. معاملات بلند مدت تحت تاثیر عوامل خارجی بسیار زیادی است و تنها استفاده از شاخص های فنی در این معاملات منطقی نیست.

آیا می توان از شاخص های فیبوناچی در معاملات سهام استفاده کرد؟
 

بله. میتوان از شاخص های فیبوناچی برای معاملات استفاده کرد. سطوح فیبوناچی به عنوان یک فریم عمل میکنند که تریدر ها می توانند معاملات خود را از طریق آن بررسی کنند.

چرا تریدر ها از فیبوناچی استفاده می کنند؟
 

استفاده از فیبوناچی برای تعیین درصد رشد، تایید روند و… استفاده می شود. همچنین یک دنباله ی جداگانه نیز وجود دارد.
 

چگونه از اعداد فیبوناچی برای معاملات سهام استفاده کنیم؟
 

همانطور که بالاتر نیز توضیح دادیم، اعداد فیبوناچی در جهت ارزیابی و بررسی سطوح مقاومت و حمایت در معاملات سهام استفاده می شود. در ادامه این موضوع را بیشتر شرح خواهیم داد.
در مورد نسبت طلایی فیبوناچی که در همه جای طبیعت وجود دارد بالاتر توضیح دادیم. قرن های متوالی است که از این نسبت برای انجام محاسبات و یا پیش بینی های دقیق در موارد مختلف کاربرد دارد.
 

 

حال به این سوال بپردازیم که چگونه از اعداد فیبوناچی برای معاملات سهام استفاده کنیم؟

بسیاری از سرمایه گذاران دنباله ی فیبوناچی را برای به دست آوردن اصلاحات قیمت سهام در جریان روندی صعودی و یا نزولی به کار میبرند.

اصلاحات فیبوناچی یک ابزار نموداری است که بر اساس دنباله اعداد سری فیبوناچی را به وجود آورده است. برای ارزیابی و استفاده از اعداد فیبوناچی در ابتدا با استفاده از نمودار شمعی حرکت سهام را پیش بینی میکنید.

اگر در طول روند نزولی مشاهده کردید که سهام در سطح 32.8% در حال برگشت است، این شرایط زمان مناسبی برای خرید دارایی میباشد. در روند صعودی این اتفاق بیفتد، زمان خوبی برای نگهداری و یا فروش سهام است.

میبینیم که در نمودار شمعی یک روزه در Costco در تصویر پایین که سهام در یک روند صعودی قرار دارد، اما قبل از شروع حرکت قیمت به سمت بالا، از 61.8٪، 50٪ و 38.2٪ اصلاح شده است.

با حرکت به سمت پایین نزول ارزیابی می شود. زمانی که قیمت سهام در حال حرکت به سمت پایین است سطوح اصلاح فیبوناچی سطح حمایتی میباشند و زمانی که روند صعودی است این سطوح سطح مقاومت را نمایش می دهند.

شما می بایست صبر کنید تا سهام از سطح بازگردد و اگر در سطح اول بازنگشت، و یا در همان سطح ماند، با احتمال زیاد به سطح بعدی خواهد رفت.

زمانی که شما برگشت سهام را مشاهده کردید، زمان خرید (شروع روند صعودی) یا فروش (شروع روند نزولی) می رسد.

این تفکر در میان تریدر ها رایج است که اگر از ابزار فیبوناچی به درستی استفاده شود، تا 70 درصد مواقع حرکت بازار را به درستی پیش بینی می کنند. با این حال تنها استفاده از ابزار فیبوناچی برای معاملات کافی نیست و برای تعیین سطح حمایت و مقاومت از ابزار های دیگر تحلیل تکنیکال استفاده می کنند.

پیاده سازی تکنیک های مختلف ابزار معاملاتی فیبوناچی

تکنیک Fibonacci Fans

معامله گران از تکنیک Fibonacci Fans برای تخمین سطح مقاومت و حمایت در نمودار استفاده می شود. نمودار، بالا و پایین قیمت را در زمان مشخص شده نمایش می دهد. زیرا خط های روند به صورت معمول از پایین به سمت بالا ایجاد می شود و توسط اصلاحات فیبوناچی تنظیم میشود.

فیبوناچی اکستنشن

در توضیحات بالا در مورد سطوح مهم دنباله فیبوناچی، یعنی 23.6%، 38.2%، 50% و 61.8% توضیحات کاملی را دادیم. همانطور که میدانید این سطوح، سطوح بازگشتی هستند که به بررسی نوسانات قیمت در این محدوده می پردازند. به غیر از این سطوح، خارج از سطح 100% نیز سطوحی وجود دارد که سبب واکنش قیمت زمانی که به آنها برخورد کند می شوند.

این سطوح با عنوان فیبوناچی اکستنشن Fibonacci Extensions شناخته می شوند.

با استفاده از سطوح فیبوناچی ما می توانیم میزان تغییر کنونی قیمت را در مقایسه با موج قبلی پیش بینی کنیم.  ما در روندی بزرگتر قصد داریم تا حرکات اصلاحی را پیدا کنیم.  اما زمانی که از فیبوناچی اکستنشن Fibonacci Extensions استفاده می کنیم ، میخوایم بینیم که پس از اصلاح قیمت، موج اصلی تا کجا ادامه خواهد داشت.

طبق توضیحات، فیبوناچی اکستنشن Fibonacci Extensions اشاره به سطوح قیمت در خارج از محدوده ی موج قبلی میباشد.

با استفاده از فیبوناچی اکستنشن میتوان سطوح بالقوه مقاومت و حمایت را پیدا کرد. این سطوح عبارتند از 123.6% ، 138.2% ، 150% ، 161.8% و 261.8%.

در نظر هم داشته باشید که استفاده از این تکنیک ها به تنهایی کارآمد نیست و نیاز است تا همراه با سایر روش های تکنیکال استفاده شود تا کارایی بالا و دقت بیشتری داشته باشد.

بنابراین اندیکاتور اکستنشن فیبوناچی نشان میدهد که تمایل حرکت قیمت ها پس از اصلاح به کدام سمت است.

سوالات متداول

چگونه از سطوح فیبوناچی در سطوح معاملات استفاده کنیم؟

استفاده از سطوح فیبوناچی در برای پیش بینی و پاسخ به اصلاح بالقوه ی قیمت در بازار می باشد. زمانی که قیامت به این سطوح اصلاحی نزدیک شود، به عنوان معامله گر باید نسبت به برگشت احتمالی صعودی و یا نزولی بازار هشیار باشید.

کدام یک از سطوح فیبوناچی از همه محبوب تر هستند؟

بیشترین سطح فیبوناچی که توسط معامله گران بررسی میشود و یا در واقع محبوب ترین آن ها سطح 61.8٪ و 38.2٪ است. گاهی این درصد ها به 62 و 38 درصد گرد می شوند.

به چه علت 1.618 در دنباله ی فیبوناچی اهمیت دارد؟

عدد 1.618 به نسبت طلایی در دنباله ی فیبوناچی اشاره دارد و به آن سطح طلایی نیز میگویند. در این سطح به عنوان یک تغییر بزرگ در نظر گرفته می شود و پس از آهن می توان انتظار باگشت های احتمالی را داشت.

منظور از منطقه ی هشدار Alter Zone در اصلاحات فیبوناچی چیست؟
 

منظور از منطقه ی هشدار یا Alter Zone در فیبوناچی، مناطقی است که احتمال روندی معکوس، مقاومت و یا حمایت در آن وجود دارد. این مناطق به تریدر کمک می کنند تا سطوح اصلاحی منحصر به فرد را برای بازگشت های احتمالی بررسی کنند.
 

چگونه اندیکاتور فیبوناچی را با سایر اندیکاتورها ترکیب کنیم؟
 

اندیکاتور فیبوناچی میتواند با سایر شاخص ها همانند کندل استیک، الگوهای قیمتی، مومنتوم و میانگین متحرک ترکیب شود. با ترکیب این شاخص با سایر شاخص های تکنیکال استراتژی قوی ایجاد می شود و بازگشت های احتمالی قابل پیش بینی می شوند

دیدگاهتان برای ما ارزشمند است

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
سبد خرید
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.